mandag 18. mars 2013

Tur til Bukhara

Da er vi hjemme igjen etter en flott helgetur til byen Bukhara. 


Bukhara var et av stoppene langs den gamle silkeveien og har i lang tid vært et viktig sentrum for handel, kultur, utdanning og religion. Byen er full av gamle madrasser og moskeer, og mye er godt bevart. Det er enkelt å tenke seg tusen år tilbake i tid når man vandrer rundt i gatene i Bukhara.

 Uzbekistan er rangert som nummer en i forbruk av te pr innbygger (2,65 kg pr år). Te er en viktig del av både kulturen og det sosiale livet. Dersom man får gjester, blir det umiddelbart servert te. Det er også te mennene drikker når de møtes ute på ettermiddagen for å snakke sammen og te serveres til alle måltider.

Te-hus finner man over alt i Uzbekistan - også i Bukhara. Vi satte oss ned på Silk Road Tea and Spices. Her fikk vi servert flere typer te sammen med tradisjonelt uzbek snacks.

Vi bodde på Amulet hotel - som ble bygget i 1861. Det var opprinnelig en skole og er nå i de senere år gjort om til hotell. Amulet har totalt 8 gjesterom og har en gjennomført , tradisjonell stil. Det var et veldig koselig sted og bo, men er desverre fullbooket resten av 2013! Så skal du til Bukhara, må du nok finne noe annet. Det er likevel ingen grunn til å fortvile, for det er mange andre koselige gjestehus å velge mellom i Bukhara!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.