søndag 31. mars 2013

Turist i egen by

Sammen med påskegjestene våre har vi fått vært turister i Tashkent og det har vært kjekt å se litt mer av hva byen har å by på.

Gamle byen
I den gamle delen av Tashkent finner man moskeer, madrasser og bazarer, som også er veldig typisk for hele Uzbekistan. Arkitekturen er den samme - store, monumentale palasser med blå kupler.



TIS (Tashkent International School).


Parker
Tashkent er en by med mange flotte parker - og en hver park har sin egen tivoli-avdeling. Mange av karusellene har tydelig vært i drift over lang tid og vi foreldre var litt skeptiske da ungdommene prøvde den ene mer knirkete karusellen etter den andre. Det gikk heldigvis bra denne gangen også...


TV-Tower of Tashkent
Tashkent er en relativt flat by med største høydeforskjell på 32 meter! Fra byens tv-tårn kan man se litt utover den vidstrakte byen, gjennom veldig skitne vinduer desverre.... (derfor litt uklare bilder.....)

Earthquake Memorial
I 1966 ble Tashkent rammet av et stort jordskjelv som i følge informasjonen på stedet målte over 9 på Richters scala. Mye av byen ble lagt i grus og senere gjennoppbygd til den byen vi ser i dag. 

 Påskeværet har vært flott og vi har kost oss mye utendørs. Sol og pluss 28 - det liker vi :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.