torsdag 8. november 2012

Lapyoshka

Jeg innser at det er litt på grensen å poste et tredje innlegg på rad om mat (!), men det er nå en gang slik at man må tilegne seg noen nye matvaner når man flytter til en ny kultur. Det er også interessant å prøve nye smaker.

Brød er en viktig del av kostholdet i Usbekistan og det finnes utallige varianter rundt om i landet. Hvert nabolag har sitt bakeri og det bakes og selges døgnet rundt.

I byen Samarkand snakkes det til og med om "brød-klaner" - familier med sine hemmlige brødoppskrifter. Det sies at man må gifte seg innen sin "brød-klan" så ikke den hemmelige oppskriften forsvinner ut av familien......


Her er en lokal variant som bakes i vårt nabolag. Den heter Lapyoshka og bakes i leirovn. Brødene  henges opp langs kanten og i taket på ovnen og henger til de er ferdige.

Lapyoshka smaker fortreffelig og brukes til alle måltider - til og med som snack. 
De er også veldig dekorative, synes jeg.

Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.