mandag 3. desember 2012

God advent

Den tiden av året jeg savner mest å bo i Norge, er adventstiden. Stearinlys, baking, julegrantenning, stress, handling, planlegging, kos, forventningsfulle barn, juleavslutninger, marsipanstenger med sjokolade, fakkeltog, gløgg, julebord, pakke inn gaver, få julebrev, snø, adventskalender og mye, mye mer.  Og så kommer juledagene. Julefeiring med familien, besøke venner i juledagene, ro, lese bok, ut å ake, bygge lego (!) og så til slutt nyttårsaften med gode venner, pakkelek og hockey-turnering!  



Her hos oss er det lite som minner om desember og at det snart er jul. For første gang på 20 år har jeg ikke laget noen kalender til barna. Jeg har heller ikke tatt frem adventsstaken eller noen annen pynt. Ingen andre har gjort det heller.  Og vi vurderer til og med å ha julefeiring uten gaver i år! Hva har skjedd?

Vel, vi bor i land hvor det er lite spennende ting å få kjøpt i butikkene. Vi har ikke TV og dermed heller ikke reklame som forteller oss om alt vi trenger og som vi burde kjøpe oss. Postkasse har vi heller ikke, så ingen reklame fra den fronten heller. Barna går på en religionsnøytral skole, ergo ingen julemarkering på skolen heller. Og ute er det fint høstvær, sol og rundt 15 grader på dagen. 



Ørlitegranne julestemning fikk vi da vi på fredag var invitert til julemarked på den tyske ambassaden. Julemusikk, gløgg og pølser i brød stod på menyen der. 

Så får vi se om vi klarer å finne frem litt julestemning her hjemme etterhvert. Vi har faktisk pinnekjøtt i fryseren, så julemiddag blir det i hvert fall en av dagene!

Kos dere i adventstiden der dere er :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.